Fashionistas antifascistas

Ken je ze, de white priviliged jongeren, geboren in een warm nest van white priviliged ouders, op hun beurt omarmd door de politiek correcte wereld en overladen met overheidsopdrachten van steden met witte burgemeesters  en mediamaatschappijen met witte CEO’s?  Ze pleiten voor revolutie en nemen er gewillig alle collateral damage bij.  Vorig jaar liepen ze op vrijdag voorop in de klimaatbetogingen en voorspelden het einde van de wereld binnen de twaalf maanden. Nu die er nog steeds niet is , gaan ze die zelf veroorzaken, met de beetje professionele hulp van Extinction Rebellion of Antifa, jongens en meisjes die de kunst beheersen van alles vakkundig te vernietigen. Van dát geweld hebben de fashionistas antifascistas weinig schrik. Dat de winkel van papa en mama in de fik zouden gestoken worden hoeven ze niet te vrezen, ze hebben geen winkel en zouden ze die al hebben, was die zorgvuldig geschrapt van de fascist hitslist. En stel dat hun fiets de manifestaties niet overleeft, de volgende TV-opdracht van papa zal er voor zorgen dat er een nieuwe af kan. Of ze kunnen er één gratis afhalen bij de Fietsambassade, uit sympathie.

Sommigen spreken smalend van Gucci revolutionairen maar dat zou niet eerlijk zijn voor meneer Gucci, de brave Italiaan die tijdens de tweede wereldoorlog gewoon katoenen handtassen was gaan maken omdat het leer op was. Misschien zou Hugo Boss revolutionairen passender zijn want dat merk produceerde de werkkledij voor klanten die er vergelijkbare methoden van geweld en brandstichting op na hielden. 

Hoe je ze ook zou noemen, binnenkort worden deze jonge social justice warriors versterkt met een klein legertje corona-gediplomeerden. De hippe koffiebars, de vegan-eethuizen, de tweedehands-kindermodeboetiekjes met borstvoedingshoekje en de vintagewinkeltjes met huisgemaakte-limonade-bar  kunnen weer vollopen met briljante geesten die de perfecte toekomst gaan uitbouwen. Imperatief een toekomst zonder discriminatie, met aandacht voor het klimaat en vooral met gelijke kansen. Weer eens met gelijke kansen.   

Oh ja, ook mét uitsluiting van alle andersdenkenden. Het zijn niet voor niets de fashionistas antifascistas.

Een gedachte over “Fashionistas antifascistas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s