Raconteur

Hoera, driewerf hoera. Gent heeft zijn eerste raconteur beet. Als een afspiegeling van het schepencollege uiteraard een West-Vlaming. Geluwe, de heimat van de kersverse stadsraconteur, ligt op  een kleine elf kilometer fietsen van Moorslede en een flinke veertien kilometer van Aalbeke, de respectievelijke geboorteplaatsen van onze groene schepenen van mobiliteit en onderwijs. Toeval? Een perfide trekje  van West-Vlaamse identitaire politiek? Misschien een beetje vergezocht maar waarom zouden ze het risico nemen met een echte Gentenaar, die wel eens zou kunnen zeggen waar het écht om gaat.  West-Vlamingen ondereen zien het duidelijk hans anders. Wedden dat Gent  volgend jaar de award wint van de beste stadsraconteur van West-Europa, in een wedstrijd die ze hoogstwaarschijnlijk samen met Eurocities, het paradepaardje van onze ex-burgemeester, zelf in elkaar gaan flansen…

Bon, Wouter Deprez heeft het al aangegeven: de Gentenaar zal voor hem amper iets moet betalen. Zijn kosten zijn dan ook nauwelijks gedekt, den duts. We mogen dus budgetair  gerust zijn, tenzij de bende van de Botermarkt nu nog het lumineus idee krijgt om een stadsblageur te installeren, zo ene die zegt dat hij altijd fier op Gent is of dat we hier de beste potgrond hebben. Of een farceur, die de Bufallosupporters wijs maakt dat KAA Gent altijd van de Gentenaars zal blijven. Of een arrangeur, maar die hadden ze al, met de Ghelamco-arena. Een tricheur is ook een mogelijkheid, iemand die creatief kan omgaan met onder andere bar- en hotelrekeningen uit Bangkok.

Coureurs en triporteurs hebben we hier meer dan genoeg en een Piqueur hebben we ook al gehad. En iedereen weet hoe het met deze laatste is afgelopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s