Paars en groen

Nee, je zal van mij niets horen over de politieke voorkeuren van onze burgemeester. Die jongen heeft het volste recht om te dromen over de gouden tijden van het begin van dit millennium. Met zijn achttien jaar en beginnend rechtenstudent had hij toen waarschijnlijk geen idee van wat zijn politieke peetvader sinds  1987 voor ogen had: wraak  op de CVP-staat. Laat wraak nu ook de drijfveer zijn van de burgemeester omdat ze in 1976 zijn bompa een ferme loer gedraaid hebben en hem de sjerp hebben ontfutseld.

Wraak maakt mensen vaak ongevoelig voor de werkelijkheid. Dat paars-groen er met sale-and-lease-back operaties en ander budgettair fijns onze staatskas tot in lengte van dagen geplunderd heeft, is een detail, een fait divers, die de frisse, verbindende groene droom niet in de weg mag staan. Politici trekken zelden lessen uit het verleden. Misschien was een master geschiedenis interessanter geweest dan een master rechten.

In Gent weten we ondertussen hoe paars-groen het geld uit de zakken van de burgers en de ondernemers zal kloppen. Als dat het voorspel wordt van de nationale natte droom van de burgemeester, weten we nu al dat we serieus gesjareld zullen zijn. Van de groenen kunnen we dat nog verwachten maar van een stamboomliberaal komt dat toch hard aan.

Mijn grootvader zaliger was een echte Gentse entrepreneur, overtuigd belgicist en onvoorwaardelijk fan van de Partij voor Vrijheid en Vooruitgang … en van Willy De Clercq. Ik denk dat mijn grootvader zich omdraait in zijn graf. En bompa zou dat ook doen ware het niet dat hij al gecremeerd is.

Sire, il n’y a plus de liberaux.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s