Voor tuin en groenland

Je zal het geweten hebben als toekomstige eigenaar van een rijhuis met een voortuintje.  Als uw bolide al niet gebanbliksemd is door de groene fatwa van de LEZ, zal het deze keer met een eco-zwaard van uw “hoveken” naar de straat verbannen worden. Aldus hoopt de groene Khmer dat de stedeling afscheid neemt van zijn laatste stukje vrijheid, het autootje waarmee opa en oma met de kleinkinderen naar Blankenberge of het provinciaal domein van Puyenbroeck kunnen, of op zaterdagmiddag naar de Colruyt.

Fietsen mogen gerust de groene mini-oase aan uw voorgevel sieren, net zoals de bosjes fietsen de voorgevels in de binnenstad, of mag ik poneren “ontsieren”? Groen met een fiets op is blijkbaar niet hetzelfde als groen met een auto op.

Het lijkt meer en meer op een kruistocht, excusez moi le mot, tegen de automobilist. Een heilige oorlog voor tuin en groenland.

Een gedachte over “Voor tuin en groenland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s