Reep

We hebben er net geen zestig jaar moeten op wachten. We kunnen weer van de Leie naar de Schelde via de Reep. De stad betaalde 500.000 euro voor een nieuw stadsbeeld en ongetwijfeld een nieuwe trekpleister voor jong en oud. Of jong nog zal weten van wie het standbeeld is welke donderdag laatst onder een houten kist verdween, is een ander paar mouwen. Geschiedenisonderwijs is ook  niet meer wat het geweest is.

De rest van de kostprijs werd opgehoest door de Vlaamse Waterweg nv en Farys. De weg voor de luxe-speedboten ligt nu open. Je vindt er op tweedehandssites al voor 100.000 euro. Misschien konden een aantal  champagne-slurpende booteigenaren die in de komende weken de Leie-Schelde passage zullen uitproberen, het Gentse aandeel van de werken betalen. Maar ja, die wonen meestal in Latem. Gent en boten, het zal nooit iets worden.

Nu de waterwegen weer oké zijn zal de burgemeester wel terug grijpen naar de luchtwegen. Er wordt 175.000 euro uitgetrokken om de luchtkwaliteit te bepalen in de stad. Op dezelfde plaatsen waar de testen al eens werden uitgevoerd, bijna allemaal binnen de R40. En dat alles om de lage emissiezone die in 2020 van start gaat te evalueren. Ik kan dus weer eens de portemonnee opentrekken en een kleine 175.000 euro investeren in een LNG-vrachtwagen met kraan om aan stadsdistributie te doen zonder de banvloeken van het progressieve kartel over mij heen te krijgen. Jammer dat ik dat geld niet uit de zakken van hun belastingbetalers mag kloppen. Ik zal het zelf moeten ophoesten. Gelukkig bestaat er zoiets als afschrijvingen.

Ik heb wel een bijkomend voorstel om de Gentenaar aan gezonde luchtwegen te helpen. Maak de Ghelamco Arena volledig rookvrij, net zoals het Constant Vanden Stockstadion. Dat zal toch ook een slok op de borrel schelen voor pakweg 15.000 Gentenaars. Desnoods maakt Termont een uitzondering voor Luc Van den Bossche.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s