Anonymous

Een wel héél doffe klokslag van de triomfante aan de Stadshal  herinnert ons aan het zoveelste kunstproject dat Gent op zijn inwoners loslaat. Maar soms lijkt het of het stadsbestuur er op aangedrongen heeft om de klok in dikke dekens te wikkelen zodoende de passanten niet teveel meer te irriteren. Over 7 maanden zijn het immers verkiezingen.  Ik passeer er vaak en zie steeds dat korte tekstje op de lichtbak verschijnen “Anonymous”, telkens voor 6 seconden. En dit al 17 dagen lang. Er moeten enorm veel  Anonymousen  in Gent wonen, tenzij ze morgen toevallig  met Anthonissen verder gaan. Of is het verbindende project dan toch niet zo verbindend? Zijn er zo weinig Gentenaars fier genoeg om met hun naam op de lichtkrant te verschijnen? Of is dit project dat éne project te veel? De lokale pers haastte zich om te melden dat dit project de burger niets kost. Dat verhaaltje kennen we. En er zal wel preventief een commissie geweest zijn om dit te bevestigen, kwestie van één of andere criticaster ooit de mond te kunnen snoeren. Ze zijn er op getraind, de bende van de Botermarkt. In Gent moeten criticasters beschaamd zijn. Altijd. Omdat de burgemeester het zegt.

Ik heb mij alvast de moeite niet getroost om een mailtje te sturen om mijn naam 6 seconden in een betonnen doos te zien verschijnen. Wie zou daar in geïnteresseerd kunnen zijn? De kinderen hebben dat trouwens ook niet gedaan, niemand uit mijn kennissenkring deed het. Eigenlijk ben ik benieuwd hoeveel Gentenaars het wél deden. Privacywetgeving kan de culturo’s parten spelen.

For Whom II?  Nobody cares!

Een gedachte over “Anonymous

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s