Homo Birotans

Beetje bij beetje wordt de auto uit ons stadsbeeld geweerd. Parkeerplaatsen verdwijnen Nacht und Nebel gewijs en parkeertorens verrijzen op amper bereikbare plaatsen. Strenge Europese wetgeving verbiedt vanaf 2035 alle verbrandingsmotoren. Of er voldoende elektriciteit zal zijn, laten de satrapen van het Karel de Grote gebouw koud. Onze toekomst zal groen zijn, ook al kunnen wij ons geen dure elektrische auto veroorloven of vallen onze treinen van ouderdom uit elkaar. Verplaatsingen zullen beperkt worden tot wat we met de fiets kunnen doen.  En wat krijgen wij daarvoor? Fietsstraten, deelsteps, strooifietsen, bewaakte fietsstallingen inclusief fietsdiefstallen, en af en toe gratis vet en lucht van de Fietsambassade.  

Het mag u ondertussen duidelijk geworden zijn, het eco totalitarisme heeft zijn eigen übermensch geschapen, de homo birotans of de fietsende mens (latijn: birota, fiets). Deze zelfbewuste groep is jaren geleden zijn lange mars door de instellingen begonnen. Tal van stadhuizen worden er mee bevolkt en zelfs de blauwe of rode burgemeesters, traditioneel de beschermheren van respectievelijk de SUV-rijdende ondernemers en VW-rijdende arbeiders, vallen voor de groene gedachte, kwestie van politiek te kunnen overleven… denken ze.

De pedalerende übermenschen zorgen ondertussen voor het verderzetten van hun bijna mystieke ideologie door hun kinderen te indoctrineren over hun grote carbonvrije en genderfluïde toekomst. De eerste leesboekjes met de politiek correct gezuiverde versies van de Grote Vriendelijke Reus of de Griezels van Roald Dahl liggen al klaar. Na drie jaar borstvoeding worden de vegan burgers deze piepjonge klimaatsoldaten in spé door de strot geduwd. Het Verhaal van Vlaanderen komt op de eco index wegens gesponsord door rechts nationalistische oorlogsstokers, en Tik Tak wordt vervangen door  Tik Tok  met Amerikaanse non-binaire leerkrachten die jonge  kinderen een premature gender twijfel opdringen.

Deze Lebensborn kinderen van de groene religie worden nu massaal gekweekt, onder andere in Gent rond het hippe Coyendanspark en de multiculturele Centrale, of in Brussel in de straten van de Dansaertwijk en in de schaduw van het Dudenpark.  Van jongs af aan worden de telgen van de bakfietsende ouders op weg naar de nabijgelegen Freinetschool vooraan in de fietsbak gezet, als mini-speerpunten in de strijd van Extinction Rebellion tegen de witte wereld van de carnivore en fossiele brandstof verslindende Üntermenschen. Lijm wordt door activistische kleuterjuffen niet meer gebruikt om schattige werkjes voor Moederdag te maken maar om de poezelige peuterhandjes vast te lijmen aan de lijsten van ontaarde kunstwerken en de landingswielen van privéjets.

De vraag is maar of deze homo birotans een duizendjarig rijk kan bouwen op spierkracht en soyamelk. De Neanderthaler was ook maar een tussenstap op weg naar de moderne mens. Er is dus nog hoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s