wokewashing

Progressieve politici verfoeien vaak het idee dat kapitalistische bedrijven de winsten privatiseren (dividenden) en de verliezen socialiseren (afschrijvingen) zonder dat de overheid kan optreden. Het moet dubbel pijnlijk zijn als de “subsidie-industrie” van diezelfde overheid, naar aanleiding van de heisa rond Sihame El Kaouakibi, net hetzelfde blijkt te doen en  de verliezen (de niet aflatende cash out van overheidsgeld naar allerlei VZW’s)  socialiseren en de winsten door de VZW’s laten privatiseren door totaal gebrek aan controle op de uitgaven. Jammer dat ALLE partijen in het zelfde bedje ziek zijn, ook zie die zich conservatief noemen.

Ik vergelijk het met “greenwashing”. Bedrijven die zich van hun meest groene, duurzame of biologische kant lieten zien, slagen er al twintig jaar in om gigantische bedragen aan subsidies en goodwill op te strijken maar vooral bleken zichzelf te verrijken. Alle politieke partijen liepen de groene goeroes achterna om het verwijt niet te  krijgen hardvochtig, anti-ecologisch en milieuvernietigend te zijn en hierdoor potentiële kiezers te verliezen. Sinds 2020 ontstaat een nieuw fenomeen van “wokewashing” waarbij geslepen organisaties een arsenaal buzzwoorden hanteren (diversiteit, gender, gelijkheid, racisme, dekolonisering, feminisme..) om de donoren (overheden, ergo de politieke partijen) moreel te verplichten de geldkraan open te draaien. Zich verzetten betekent de banvloek van een leger van zelfbenoemde social justice warriors, die er netjes voor zorgt dat de weigeraars besmet worden met dodelijke adjectieven als racist, fascist, nazi, white privilege… Een set toxische  schandvlekken die onvermijdelijk stemmen zullen kosten en carrières zullen breken.

Gebrek aan realisme en durf resulteert in een verlammende angst van de politieke kaste die denkt dat zonder een gigantische stroom centen hun politiek voortbestaan zal wankelen. Maar wat baat het als politieke partijen blijven bestaan in een wereld die gedomineerd wordt door eco- en woke-extremisten die lachen met de politiek en enkel oog hebben voor hun eigen agenda en het royale zakgeld van hun politieke sugardaddy’s. 

Dames en heren politici, stop die waanzin!

2 gedachten over “wokewashing

  1. Groot gelijk! Maar ook Everaert zal geen gelijk krijgen. Daar zijn nog een paar honderden El Kaouakibi’s voor nodig die het deksel op de neus krijgen omdat het onderste uit de kan voor hen nog niet genoeg is.

    De politiek is slaaf van het politiek correcte monster, maar draait zelf niet op voor de gevolgen van haar slaafsheid. Ze laat zich door nieuwe monsters beduvelen ipv te leren van de bestaande.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s