Het Groene Gordijn

Wie in de toekomst van uit Vlaanderen met de auto naar het Brussels hoofdstedelijk gewest wil rijden zal fiks in de buidel mogen tasten. De groene Manalishi van de Brusselse Groot-Gelijkers zal niet de putten vullen in het legendarisch versleten wegdek maar in de begroting. De chronische geldhonger van de oude stadsbaronnen die hun gewest in een permanente staat van faillissement gestort hebben, wordt vandaag ingepikt door nieuwe, groene potentaten, die de spilzucht vergoelijken met politiek correcte eufemismen zoals gelijkheid, mobiliteit, openbaar vervoer en gezonde lucht. Groene idealen verkopen nu eenmaal beter dan roze balletten.

Binnenkort wordt Brussel virtueel afgesloten van de rest van de wereld, op zoek naar de broodnodige euro’s voor de bouw van de ecologische luchtkastelen. De stadstol als een nieuw ijzeren gordijn, zonder Vopo’s met kalasjnikovs, maar met slimme app’s en tracers, ontwikkeld door bebaarde hipsters in hun veel te dure stadslofts, dromend van inleefreizen naar Ulaanbaatar en veganistische eetfestijnen op de Anspachlaan. Het groene gordijn zal de Vlamingen en de Walen uit Brussel buiten houden en de Brusselaars binnen. Brussel als moderne ecologische ZATO, enkel voor ingewijden en sektegenoten van Groen en Ecolo.

Diesels hebben ze in de hoofdstad verbannen tegen 2030. De rest van de verbrandingsmotoren volgt. Maron en Van Den Brandt zegevieren en hopen nóg katholieker dan de Gentse mobiliteitspaus te kunnen worden. De kans is groot want ook in Brussel is de steun uit Vlaams liberale hoek  bijzonder intens. Sven Gatz is er speciaal voor opgevist uit de roerkuip van de Brussels bierbrouwers, Mathias De Clercq uit de genenpool van het Oost-Vlaams bierpomp-liberalisme.

Ook in Gent gaan ze ondertussen duchtig verder op de ingeslagen weg: de LEZ wordt uitgebreid tot de grenzen van de R4. De liberalen waren tegen, maar tegen lucratieve postjes valt er weinig te beginnen. De socialisten waren ook tegen, maar die wachten op Conner Rousseau. En de christendemocraten… die hebben Mieke uitgewuifd.

Power to the people, als ze maar van het groene gedacht zijn.  

Een gedachte over “Het Groene Gordijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s