Baloney

Nee, het gaat niet goed met de Buffalo’s. Drie op vijftien is ronduit dramatisch. Ik heb niet het voetbalgeheugen van Filip Joos, maar wel een sterk vermoeden dat dit zo wat de rampzaligste start van de competitie moet zijn in vele decennia. De grote roerganger, voorzitter en notoir bedrijfspsycholoog vond nochtans dat zijn ploeg de enige was die Club Brugge kon bijbenen in de competitie 2020-2021. Dat deze laatste kan bijgebeend worden zal wel kloppen, maar het zal eerder door zebra’s dan door indianen zijn.

Wanneer een schip op drift is kan je de kapitein vervangen, maar misschien moet je ook eens de machinekamer inspecteren, de matrozen evalueren en de reder bevragen. Nu ja, de bestuurskamer van KAA Gent is zowat heilig verklaard sinds de ploeg van ons hart een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk is geworden. De ploeg is voor altijd van de Gentenaars, aldus de gevleugelde woorden van Daniël Termont. Ik weet niet of hij die uitsprak in de skybox van de stad of in de business seats, maar voor de trouwe supporters waren zijn woorden zalf voor de sportieve ziel.  Over de fiscale constructies en de faveurkes van het stadsbestuur zijn er al boeken geschreven. Ik hou mij op de vlakte, de toorn van de grote manitou zou wel eens pijnlijk kunnen zijn. Dat heeft de auteur van het betreffende boekje mogen ondervinden.  Soit, als supporter verwacht je wel meer van een super professioneel bestuur die beweren het hart en de portefeuille op de juiste plaats te hebben.  Ook de keuze van  trainer Bölöni zou wel eens kunnen uitdraaien op a lot of baloney. Voor wie  deze uitspraak niet kent, baloney is Boulogne, een worst van paardenvlees, varkensvlees en ander vettigs, ook wel door Gentenaars bloende genaamd. Een hoop smaakloze hoop nonsens dus.

Nog goed dat KAA Gent er financieel goed voorstaat en met de hulp van onder andere Simon, Kalu en David een appeltje voor de competitieve dorst heeft opzij gezet. Dat kunnen we van dat ander bestuur, het stadsbestuur niet zeggen. Voor de toename van de schuld tot één miljard euro scoort de burgemeester en de rest van de bende van de Botermarkt ook niet meer dat drie op vijftien. Het geld mag dan wel goedkoop zijn, schulden zijn schulden. Al zijn andere wollige uitleg is dan ook niet veel meer dan baloney

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s