De Klusambassade

Je zal maar in het centrum van Gent wonen en een lekkende kraan of een verstopt toilet hebben. Geen enkele stielman ziet het zitten om de stad in te rijden om een noodlijdende burger te komen depanneren. Hij kan zich dan wel blauw betalen aan vergunningen, tijdelijke passen of GAS boetes, al dan niet wettelijk geïnd, maar welke welgestelde Gentenaar in zijn loft-met-zicht-op-de-torens of in zijn kindvriendelijk co-housing project zal zijn redder-in-nood met plezier extra betalen voor de mythe van de gezonde lucht. En zeker nu er nog een biomassacentrale op afvalhout door onze strot geduwd wordt.

Misschien kan het stadsbestuur deze hulpbehoevende binnenstedeling ter hulp snellen, net zoals ze gedaan hebben voor hun fietsende kameraden. Na de Fietsambassade wordt het tijd voor de Klusambassade. Een VZW, rijkelijk gesubsidieerd, en bemand vanuit de pool van politiek gelijkgezinden, om stappend en trappend de eerste nood te gaan lenigen. Budgetten zijn onbelangrijk, het geld staat goedkoop en deficit spending is het marsorder voor de komende 5 jaar. Na het VZW Lab van Troje en na VZW de Startersfabriek is het nu dus aan VZW de Klusambassade.

Een court-circuit? Per direct zal deze met gerecycleerde koperdraad duurzaam hersteld worden. Een verstopt toilet kan geen probleem meer zijn als de ruimdienst met elektrische step pollepel-gewijs uw beerput komt ruimen. Sleutel vergeten? De klusambassade spurt ter plaatse en zal met de hulp van een contractueel ingehuurde Antifa-kraker u opnieuw de toegang tot uw woning bezorgen. Ruit kapot? De glazenier zal de schade komen herstellen met lokaal en ambachtelijk geproduceerd vlakglas, aangesleurd met een eco-conforme bakfiets. Een verhuiske te doen? De VZW stuurt wel een bende onderbetaalde sjouwers met migratieachtergrond, die als volleerde sjerpa’s uw meubeltjes van de zevende verdieping naar beneden halen en opladen in een compleet CO2-neutrale steekkar.

Gent heeft binnenkort geen stielmannen meer nodig. Met een guerrillaleger trawanten, gerekruteerd uit het immense kluwen van Gentse IVA’s en VZW’s,  wordt onze lokale economie geruisloos vervangen door een groene planeconomie. Gent als uithangbord voor de Europese Green Deal. Von der Leyen en Timmermans zullen tevreden zijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s