Return of the Mold

Het zou een titel kunnen zijn van een goedkope horrorfilm of van een documentaire van Nic Balthazar over de gevolgen van de klimaatverandering. Beide pure fictie, maar in Gent is het harde realiteit. De dutsen in de Sint-Bernadettestraat zitten nog steeds te wachten op de opkuis van hun krot. Volgens WoninGent zijn de middelen ontoereikend om al  die mensen te helpen, aldus de zelfde advocaat die de geldstromen rond de Ghelamco Arena op sublieme wijze verborgen kon houden.

Misschien kan de wonderadvocaat eens snuffelen in de vetpotten aan de Ottergemsesteenweg Zuid.  Als het geld wegsteken makkelijk was, moet het opgraven nog makkelijker zijn.  Misschien kunnen de voetbalbonzen de normale RSZ-bijdragen van hun stervoetballers schenken aan de Gentse sukkels, want KAA Gent is en blijft van de Gentenaars, toch volgens ex-burgemeester Termont en praeses De Witte.

Nochtans staat mensen helpen hoog in het vaandel van de Gentse meerderheid. Aan de Rigakaai en op de Lübecksite zal de warmhartigheid van de Botermarkt zijn hoogmis vieren. Maar voor Aimé en Jeannine, gepensioneerde Gentenaars die de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen is er nooit geld. Een kwatong zou nog kunnen beweren dat het paars-groen ultrahumanisme en de beenharde beschuldigingen van de huidige burgemeester aan het adres van sommige gemeenteraadsleden een perfecte dekmantel zijn om financiële malversaties uit het heden én het verleden toe te dekken. Want niemand twijfelt toch aan de goede intenties en de zuivere ziel van de huidige progressieve coalitie die zegt dat Gent is wat we delen.

Sommigen denken dat procederen zoden aan de dijk zal brengen, maar een Death Star haal je ook niet met één welgemikt schot neer. Iedereen die zich durft verzetten wordt weggehoond, gemarginaliseerd of doodgezwegen. Van het journaille hoeven we geen soelaas te ver wachten. Dieper graven dan een artikel op de tweede pagina van het regionaal nieuws komen ze niet. Of mogen ze niet, zou dezelfde kwatong zeggen.

Misschien kan een sms-actie in Pia-stijl soelaas brengen, maar Aimé en Jeannine zijn minder hartverscheurend dan een ziek baby’tje. En ze swingen ook minder.

Een gedachte over “Return of the Mold

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s