Gent.anders

Gent is niet alleen een taaleiland, het is sinds 26 mei 2019 ook een stemmeneiland. Groen triomfeert als grootste partij. Feitelijk zijn wij, de eilandbewoners, mega-gelukzakken. Wij leven in het paradijs van de verdraagzaamheid. Het is enkel afwachten op hoeveel verdraagzaamheid precies de verketterde onverdraagzamen zullen kunnen rekenen, als zelfs de verbindende burgervader enkele uren na de stembusgang de bruggen van zijn eiland angstig heeft opgehaald tegen de immigratiegolf der misnoegden.

Veertig procent van de kiezers stemde in Gent links. Dit maakt van Gent een onwaarschijnlijk progressieve stad, het Barcelona aan de Schelde quoi. Dit kan je gemakkelijk claimen vanop de moral high ground waarop Gutmenschen een soort goddelijke alleenrecht hebben verworven. Dat in Vlaanderen een andere veertig procent Vlaams-nationalistisch stemt maakt van Vlaanderen nog géén Vlaams-nationalistisch bolwerk, want deze kiezers kunnen de moral high ground nooit bezitten ergo niks claimen, want historisch gezien  hebben zij dat goddelijk recht niet! Punt! De progressieve logica zelf, toch?

Gent is wat we delen. Ik denk dat het kartel het dan vooral over de deelauto’s heeft en minder over de besognes van de man in de straat of de arbeider in Oostakker of Ledeberg. Dat daar het Vlaams Belang beter scoort dan in het centrum, kan hoogstens te wijten zijn aan een DNA-fout  in het Gentse genoom. Kiezers met rechts-draaiende fouten in de dubbele helix van hun DNA, dienen vroegtijdig geaborteerd te worden om later niet in de weg te lopen van de milieubewuste bakfietsers. Het ongenoegen van Jef Klak die met zijn groene Golf diesel euro 3  de stad niet meer in kan, bereikt nooit de hypothalamus van de groene navelstaarders.  Ongenoegen bestaat niet in Gent.anders. Het kan niet bestaan.  Ongenoegen is enkel een programmatiefout in de hersenen van extremisten. De Gentse eco-utopie is een tempel waar klimaatzondaars, non-believers en misnoegden, Jezus-gewijs, uitgeranseld moeten worden.

Maar toch zouden deze Untermenschen zich gelukkig moeten achten. Als we de machthebbers mogen geloven zal de verdraagzaamheid zegevieren. De multiculturele hand zal zéker worden uitgestoken naar de bevende zwarte hand. Er zal ongetwijfeld samengewerkt worden om de besognes van de bange mens en de schimmel uit de sociale woningen uit de wereld te werken, alhoewel ik vrees dat dát soort “samenwerken” eerder een poging tot missionering zal zijn om de ongelukkigen en de onwetenden de groene kerk binnen te loodsen en de hardleerse tegenstanders met de hulp van een ideologische Cherubim, vlammend zwaard in de linker hand, van het ecologische stemmeneiland te verdrijven.

Van Wouter De Vriendt mogen we ons niet langer bang laten maken maar van Greta Thunberg, het Zweeds tienermeisje met de Lebensborn-vlechtjes,  moeten we net wél bang zijn, héél bang. Van op de ideologische kansel klinken twee verschillende preken, begrijpe wie kan.

Maar zoals Greta de CO2 ook niet echt kan zien (de Standaard wist dit snel te pinpointen als fakenews),  zien Wouter en zijn groene kerkgangers de onvrede voor het kerkportaal ook niet echt, hoewel die veel meer dan 400 ppm bedraagt in Gent.anders.

 

 

Een gedachte over “Gent.anders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s